söndag 15 juli 2012

Tre veckor in

Nu har jag gått två veckor i skolan här i Tokyo. Det har faktiskt kännts som att det gått väldigt snabbt! För mig har det varit ganska mycket repetition just nu, men jag börjar lära mig mer och mer nya saker ofta. Jag får större ordförråd, och jag känner att jag törs använda japanskan lite mer i vardagen också än när jag kom hit.

Förutom att vara i skolan har jag varit på kabuki-teater. Det är traditionell japansk teater med enbart manliga skådespelare (även för kvinnorollerna). Det var ganska intressant, och de hade vackra kläder allihopa, och mycket smink, men jag förstod inte så mycket av handlingen. Det kändes mer lite som en rolig grej att ha gjort, nu när man är i Japan.

Jag har också strosat runt ganska mycket i olika stadsdelar här i Tokyo. Gått omkring och spanat och försökt hitta nya platser. Det är väldigt trevligt här, fruktansvärt varmt och fuktigt, ja, men trevligt. Jag längtar ganska mycket tills dess att sommaren är över, så kommer det här nog bara bli bättre.2 kommentarer:

  1. Älskar snubben med Pokémon-tröja på bilden! Vilken hjälte :)

    SvaraRadera
  2. SAKNAR DIG! KOM BARA IHÅG SVENSKAN NU! (och ja, CHAPS LOCK var nödvändigt!)

    SvaraRadera