tisdag 1 februari 2011

Blodgivning

Jag gav blod idag, och förutom att jag blev lite trött av att ligga där och bli tömd på blod (det var typ kl 8 på morgonen), så gick det alldeles utmärkt. De ville ha det, och jag fick en skål. Win-win.

Jag funderar lite på att bli plasmagivare också, då de för det första vill ha min plasma (från AB-), och för att de verkar lite coolare, de som ger plasma. Ni som varit på blodcentralen, vet ju hur det ser ut, men när man kommer in i salen där man ger blod/plasma, ser man bara en massa liggstolar/britsar med någon liten vagn bredvid. Vid ca hälften av dessa finns det en TV och lite mer spejsade apparater. Det är för dem som ger plasma.
Det enda som gör mig lite fundersam ang. plasmagivning är väl då man får (ska?) göra det så ofta, 26ggr/år (jämfört med blodgivningens 3-4 ggr/år), undrar jag lite hur mina armveck kommer se ut efter det här. Jag har väl lämnat blod fyra-fem gånger nu och man ser ju små ärr efter sticken. Man tänker väl inte på det, men om man sticker mig (i båda armvecken för den delen) 26ggr/år, kommer jag se ut som en knarkare (i armvecken) efter det? För det vore ju faktiskt inte så himla roligt...

Kändes som om det blev många parenteser i det där stycket nu.

Och ja, en kille i klassen sa "Fråga Madde, hon är bra på matte" idag. Jag undrar hur han fick för sig det. Jag menar... vem kommer ihåg sinussatsen, liksom?



x

1 kommentar:

  1. Du, jag använder sinussatsen hela tiden nu för tiden, lovar (◕〝◕)

    SvaraRadera