måndag 24 januari 2011

HEMMA FRÅN WARSZAWA!

Nu är jag äntligen hemma i Umeå igen, det har varit en väldigt lång resdag.

Warszawa var jättetrevligt. Visst, det var väl lite sunkigt på vissa ställen, men man får ju tänka på att staden i princip totalförstördes under andra världskriget och de behövde smälla upp lite byggnader. Men vissa delar var väldigt fina också. Gamla stan, till exempel var helt underbart söt. Små smala hus i pastellfärger och smala gränder - Ungefär som Gamla stan i Stockholm, alltså.
Kulturpalatset var ganska coolt det med. Speciellt precis då vi precis kom till Warszawa. Då gick vi av bussen precis bredvid Kulturpalatset, och det var mörk ute, men de hade strålkastare i olika färger, så hela byggnaden var ceriserosa med guldgula toppar. I Warszawa hade de föresten kvar julbelysningen (+ pynt) fortfarande, och jag hörde att de tar bort det först den 6:e februari.

Själva årsmötet vi hade i Warszawa var helt okej. Det var intressant att lyssna på vad alla tyckte om olika saker, och höra åsikter och diskussioner. Dock var det lite skumt första dagen (fredag kväll) då vi eg. skulle ha första delen av årsmötet. Planet jag (+ ca hälften av de som skulle till mötet, resten åkte från Lund) åkte med blev försenat, så schemat försköts lite. Vi skulle få vara på ett universitet för arkitektur/design där, och när vi kom dit första gången (kl ~20-21) kom vi till en rökig källare och det första de gjorde var att ge oss varsin öl.
Några av de polska studenterna var där för att titta på oss, och det var mest dem som rökte. För mig är det så otroligt konstigt att folk röker inomhus.
Behöver jag tillägga att vi struntade i att börja med årsmötet, och tog det lite lugnare och presenterade våra skor istället?


Det blev också utgång alla kvällar då vi var där. Det är faktiskt första gången jag är ute både fredag, lördag och söndagen samma helg. Men jag mår bra (lovar).

På fredagen gick vi med någon av de polska studenterna till en krog, som de tyckte om. Vi följde ju bara efter, då ingen av oss hade någon aning om hur Warszawa såg ut. Då vi gick dit kom vi efter ett litet tag till en väl upplyst, bred gata, så jag antog lite att vi skulle vara där. Skulle vi det? Nej. Istället gick de in genom en liten grind, igenom någon innergård, bakom en knut, till en liten gränd. Det var där det låg. Det kändes skitskumt precis då vi kom; det var stora tygstycken i taket, små träpallar, eller sittkuddar att sitta på, väldigt enkla bord, folk rökte vattenpipa och några satt i ett hörn och
flätade varandras hår. Det kändes lite Marocko-ish-aktigt där inne.
Det enda jag skulle kunna jämföra det med är väl någon pub, i filmer, dit någon av karaktärerna går för att köpa knark.
Men det ar faktiskt härligt. De hade en popkornmaskin, som behövdes fyllas på väldigt många gånger.

På lördagen for vi till en klubb i Praga, som är det lite skummare (farligare) området i Warszawa. De sa åt oss att man inte direkt skulle gå ensam där, och en kille tillade att tog vi taxi , skulle vi se till att det var en företagslogga på, annars kunde det vara en taximaffia som slängde ner dig i bagageluckan och rövade bort dig.
Klubben var väldigt rolig. De spelade inte så jättebra musik alla gånger (Take My Breath Away), men det var väldigt billigt. En drink kostade väl runt en 30 kr som max, och en shot kring 18 kr. Det var inte så tokigt. Plus så var bartendern ganska söt.

Söndagen blev en liten mysig pub, det med (fast den hade ingen knarklangarkänsla). Vi från mötet (~56pers) invaderade stället, och de höll öppet längre, bara för att vi handlade så pass mycket som vi gjorde... Det var superhärligt att bara kunna sitta och prata med folk, och ta det lite lugnare. Vi som skulle till Stockholm, åkte dessutom vid tolvtiden på dagen, så man hade ju ingen stress att gå hem direkt, men det var ju många som försov sig lite i morse i alla fall...
Typ jag.
Tänkte gå upp hyfsat tidigt, och kolla lite på stan, men jag vaknade ~10. Visserligen inte så farligt, men det blev lite hastigt att duscha och slänga på sig nå kläder och springa ut på stan i ca 1 timme. Men det var okej. Man åker kanske inte till Warszawa för shoppingen direkt...Just nu vet jag väl inte precis vad mer jag ska skriva, men det dyker väl upp nåt senare i veckan, tillsammans med några bilder kanske.x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar