Tomatsoppa med mozzarella
4 port.
1 liten gul lök
~1 msk tomatpuré
1 dl vitt, torrt vin (fungerar att använda <1dl>
2 burkar konserverade körsbärstomater
5 dl grönsaksbuljong
salt, peppar, socker
mozzarella
ev. grön pesto
Fräs löken i lite olja, utan att den får färg. Den ska bara bli mjuk. Tillsätt sedan tomatpurén. Häll på vinet, och låt alkoholen koka bort.
Tillsätt körsbärstomaterna och krossa tomaterna lätt i kastrullen. Tillsätt buljongen och låt alltsammans sjuda i ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar samt en nypa socker.
När soppan kokat klart, mixa soppan slät, och servera den het med bitar av mozzarella och ev. grön pesto.
Om man vill kan man utesluta buljongen, och istället tillsätta kryddor såsom basilika och oregano för en väldigt god tomatsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar