måndag 17 januari 2011

På min skola, gillar vi ljud

Idag är det första dagen på vårterminen, och vi började året med en workshop. Den handlar om ljud. Det vi ska göra är i princip att hitta ett ljud, spela in det, teckna det (ljudet) och göra en modell. Enkelt va?
Vi är i alla fall i grupper, så man kan brainstorma lite i gruppen om hur man ska visa ett ljud i en modell.

Idag fick vi lite info om terminen, samt att två konstnärer som arbetat mycket med ljud pratade lite med oss. Den ena skulle följa oss på en promenad på eftermiddagen, och han hade gjort några konstiga bilder (streck) och spelat in hur det lät när han gjorde det. Det var lite skumt.
Den andre var jätterolig. Han hade gjort lite skådespeleri, och stand-up förutom sin konst, så man märkte att han kunde prata inför folk. Han var verkligen jättemysig.

På eftermiddagen fick vi gå promenaden med han den förste, och lyssna/spela in olika ljud. Var inte så värst roligt, men det gjorde att vi fick en anledning att gå och fika. Så det var ju trevligt.

Vi fick också träffa den andre konstnären (han den rolige). Men honom skulle vi måla ljud. Han spelade ett ljud, och vi målade. Var väldigt roligt.
I slutet av passet fick vi måla ett ljud på samma papper (vi var i grupper om ~14), och det var bland det roligaste vi har gjort. Det var så roligt att ta kritor och måla allt man bara kunde, och vår bild blev väldigt cool. Allt smälte liksom ihop, och blev väldigt fint.x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar