fredag 1 oktober 2010

Fredag

Jag tror att jag har varit trött hela dagen idag, vilket är konstigt, eftersom jag har sovit typ 3 timmar mer än vad jag har gjort tidigare i veckan. Det var i vilket fall väldigt skönt med en sovmorgon. Jag var kanske lite väl seg på att göra mig i ordning, sen halvsov jag på bussen in. Att sova på bussar tycker jag är underskattat. Det är hur trevligt som helst. I våras (i samband med askmolnet) reste jag med skolan (biologi breddning) till södra Tyskland - med buss. 40 timmar tog det enkel väg (vi behövde ta en färja också, samt vänta några timmar på den, så det var ju inte 40 timmar körtid). Eftersom det tog så pass lång tid behövde vi stanna längs vägen och äta, och på kvällarna stanna och bosta tänder etc. Sen fick alla krypa ihop på sina två säten och sova. En av de mysigare resorna jag har gjort med skolan, tror jag.

I vilket fall gick vår redovisning ganska bra. Det tog väl en kvart sådär med presentation och diskussion. Sen tog det ju lång tid innan allt var klart (allt som allt tog redovisningen tre timmar), men mycket var ju intressant att lyssna på (men ändå).


Resten av fredagen blev en myskväll. Först träffade jag Yulia m.fl. på kafé Station. Vi satt och pratade om lite allt möjligt och lärde Yulia att vika tranor.
När jag kom hem skulle pappa och bror precis börja se Book of Eli, men hur seg är inte den filmen egentligen? Det tog väl typ en 10-15 minuter innan han mötte en människa som inte var död, och då dödade han nästan alla i vilket fall. Jag blev alltför uttråkad av filmens seghet, så jag såg senaste avsnittet av Vampire Diaries istället.

Sen har jag kanske hittat ett studentrum. Jag har fått erbjudande om två olika rum, i samma korridor, en trappa upp. Båda har pentry (score för att slippa dela kök!), och jag ligger på första och tredje plats om att få dem.
Frågan är bara om det är värt det. Om jag flyttar måste jag ju som hitta ett litet extrajobb. Eller måste och måste, men jag borde väl låna så lite som möjligt. Sen är det inflyttning den 1/11 för den jag har första tjing på. Det är om en månad.
Jag vet att jag eg. borde flytta, mest för min egen skull på ett sätt. Men ändå (jag är en velare, okej?).
Hur som helst ska jag ta och kolla på dem. Det skadar ju som inte, och det kommer nog att hjälpa mig att bestämma mig.
Ja, och btw, så fyller Charlie McDonnell 20 år idag. Jag grattade honom på twitter.x

2 kommentarer:

  1. TA DET!!!! Helt ärligt, du har ingen aning om hur NICE det är att bo själv (...inte jag heller egentligen eftersom jag delat >.<')

    men spec om du fortfarande bor kvar hemma i umeå kan det ju vara bra att verkligen "slå sig fri" genom att flytta, annars blir man nog lätt kvar hemma ganska länge bara för att det är bekvämare..

    SvaraRadera
  2. Jo, jag skulle nog ha gjort det, men det har ju gått lite för lång tid så det har ju gått till en annan. Men jag kan nog förstå hur härligt det är att flytta.
    För jag vill verkligen inte bli så att jag bor hemma för att det är bekvämt (och det är ju inte så värst bekvämt i sig att bo här ute i ingenstans).

    SvaraRadera